Nieuws

Einde zittingsperiode vier bestuursleden

26 januari 2024

Op 1 juli 2024 wijzigt de samenstelling van het bestuur. De zittingsperiode van vier van de acht bestuursleden van het pensioenfonds eindigt dan. De zittingsperiode van de overige vier bestuursleden loopt nog twee jaar door.

Het bestuur 
Het bestuur van het pensioenfonds bestaat uit mensen die u en KLM goed kennen: vier vliegers namens de actieve deelnemers, twee ex-collega’s namens de gepensioneerde deelnemers en twee bestuursleden namens KLM. Het bestuur streeft naar diversiteit in het bestuur met een goede verhouding van mannelijke en vrouwelijke bestuursleden uit verschillende leeftijdscategorieën en met diverse achtergronden. Daarbij hecht het bestuur waarde aan continuïteit en daarom treden bestuursleden op verschillende momenten aan en af.

Kandidaten 
KLM is gevraagd één bestuurslid namens de werkgever voor te dragen. Naast KLM zijn de erkende verenigingen, te weten de VNV en de Verenigingen van Gepensioneerden, gevraagd kandidaten voor te dragen. U kunt zich ook individueel kandidaat stellen namens de werknemers of de gepensioneerden. De hiervoor te volgen procedure en de profielschets kunt u opvragen via bestuur@klmvliegendfonds.nl.

Benoeming nieuwe bestuursleden 
Benoeming van de kandidaat-bestuursleden vindt plaats door het bestuur na voorlegging aan de Raad van Toezicht. Voor alle kandidaat-bestuursleden geldt dat benoeming plaatsvindt onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring door de Nederlandsche Bank.