Nieuws

Kandidaatstelling voor nieuwe zittingstermijn pensioenfonds

18 april 2016

Per 1 oktober 2016 gaat een nieuwe zittingstermijn in voor het bestuur en verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM. Met dit bericht informeren wij u over de wijze van benoeming van leden van deze organen en de kandidaatstelling.

Taken en samenstelling bestuur en verantwoordingsorgaan

Het bestuur is verantwoordelijk voor het beheer van de pensioengelden, een solide financiering van het fonds, een juiste uitvoering van de pensioenregelingen en de communicatie met belanghebbenden. Het pensioenfonds heeft een bestuur met acht leden. De deelnemers worden door drie bestuursleden vertegenwoordigd en de pensioengerechtigden door twee bestuursleden. KLM is eveneens met drie bestuursleden vertegenwoordigd. 

Het verantwoordingsorgaan beoordeelt namens de belanghebbenden het door het bestuur gevoerde beleid en heeft een aantal adviesrechten. In het verantwoordingsorgaan hebben vier deelnemers zitting en drie pensioengerechtigden. KLM heeft twee zetels in het verantwoordingsorgaan.

Vertegenwoordiging van de deelnemers

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft als representatieve vereniging kandidaten gesteld voor het bestuur en het verantwoordingsorgaan. Voor het bestuur zijn voorgedragen:

1.     Paul Griffioen

2.     Ronald ter Lingen

3.     Evert van Zwol

De heren Griffioen, Ter Lingen en Van Zwol zijn thans ook lid van het bestuur.

Voor het verantwoordingsorgaan zijn voorgedragen:

1.     Mark Dubbeldam

2.     Rogier Verhoef

3.     Vincent Vink

4.     Jochum Willemsen

De heren Dubbeldam, Verhoef, Vink en Willemsen zijn thans ook lid van het verantwoordingsorgaan.

Vertegenwoordiging van de pensioengerechtigden

De Vereniging Gepensioneerde Verkeersvliegers, Vereniging van Oud-Cabinepersoneel en Vereniging van Voormalige KLM-Boordwerktuigkundigen hebben als representatieve verenigingen gezamenlijk  kandidaten gesteld voor het bestuur en het verantwoordingsorgaan.

Voor het bestuur zijn voorgedragen:

1.     Bert Oudshoorn

2.     Harm van der Pol

De heer Oudshoorn is thans ook lid van het bestuur. De heer Van der Pol is op dit moment plaatsvervangend bestuurslid voor de werkgever.

Voor het verantwoordingsorgaan zijn voorgedragen:

1.     Wim van Beek

2.     Hans Koppes

3.     Ben Nijssen

De heren Van Beek, Koppes en Nijssen zijn thans ook lid van het verantwoordingsorgaan.

Procedure

De statuten van het pensioenfonds voorzien in de mogelijkheid van individuele kandidaatstelling voor het bestuur of het verantwoordingsorgaan.  Voor informatie over de voorwaarden en termijnen kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van het pensioenfonds (bestuur@klmvliegendfonds.nl).

Op grond van wettelijke voorschriften moet een bestuurslid bij zijn benoeming beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden, alsmede professioneel gedrag om het pensioenfonds te kunnen besturen. Voor een bestuursfunctie geldt een profielschets. De Nederlandsche Bank toetst kandidaat-bestuursleden op geschiktheid en betrouwbaarheid. In verband hiermee moeten kandidaten de nodige informatie over zichzelf verstrekken