Nieuws

Nieuwe pensioenregeling: geef uw mening over de verdeling van het vermogen uiterlijk 28 december 2023

8 december 2023

Onderweg naar uw nieuwe pensioenregeling

Wij nemen u graag mee in de transitiereis naar uw nieuwe pensioenregeling en vragen uw mening en input bij verschillende stops op onze route. Vorig jaar hielden wij het risicopreferentieonderzoek, deze keer vragen wij uw mening over de verdeling van het collectief vermogen. Deze zogenoemde raadpleging is vastgelegd in de statuten van het pensioenfonds

Hoe vermogen te verdelen bij invaren?

KLM en VNV (arbeidsvoorwaardelijk overleg) maken momenteel afspraken met elkaar over de nieuwe pensioenregeling. Een belangrijk onderwerp is het meeverhuizen van de opgebouwde pensioenaanspraken- en rechten naar de nieuwe pensioenregeling, ook wel invaren genoemd.  

Bij een verzoek tot invaren van KLM en VNV, zal uw pensioenfonds de verschillende mogelijkheden om het collectief vermogen te verdelen zorgvuldig bekijken.Het fonds heeft binnen de wettelijke kaders uitgangspunten bepaald waarlangs ze de evenwichtige verdeling van het vermogen willen toetsen en implementeren, daarbij is onder andere het behoud van de huidige rechten het uitgangspunt. Wij zijn benieuwd in hoeverre u zich kunt vinden in onze uitgangspunten en horen graag uw mening.  

Zo geeft u uw mening door

U krijgt in de week van 11 december een uitnodiging voor een onderzoek per e-mail of post. Met een persoonlijke inlogcode kunt u vervolgens het onderzoek invullen. Het beantwoorden van de vragen duurt circa7 minuten. Onafhankelijk onderzoeksbureau MWM2/Crowdtech voert het onderzoek uit. Uw input wordt volledig anoniem verwerkt. U kunt meedoen tot en met 28 december 2023. 

Wat gaan we doen met de uitkomsten?

Met deze uitvraag wil het bestuur erachter komen in hoeverre er draagvlak is voor onze uitgangspunten voor de verdeling van het vermogen. Wij wegen uw mening mee bij besluiten over de verdeling van het vermogen. De uitkomsten van deze raadpleging delen  wij met u eind dit jaar via het  pensioenmagazine Focus en de website.